Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, εξαπολύει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και την «ασυνέπεια» του αρμόδιου υπουργού.

«Όταν ήταν στην Αντιπολίτευση διαδήλωνε στους δρόμους κατά της ιδιωτικοποίησης. Πριν από ένα χρόνο, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, δεσμευόταν ότι "ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού  παραμένει και ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ"», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, προτρέποντας τον υπουργό να παραιτηθεί αν σέβεται «την έννοια της αξιοπρέπειας, για την οποία, άλλωστε, ισχυριζόταν ότι "αγωνίστηκε" προεκλογικά μαζί με τους συντρόφους του».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι χρειάστηκε να περάσει «ένας χρόνος παλινωδιών και «πολιτικού στρουθοκαμηλισμού», για να υλοποιηθεί τελικά κάτι που είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

Χαιρετίζω την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος παλινωδιών και «πολιτικού στρουθοκαμηλισμού», προκειμένου να ακολουθήσει τον τρόπο που είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα να έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος για την οικονομία και τη χώρα και να έχουν ήδη αποχωρήσει οι 5 από τους 6  υποψήφιους επενδυτές.

Από σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσας, που θα κληθεί να την επικυρώσει, είναι έκθετος και οφείλει να παραιτηθεί. Όταν ήταν στην Αντιπολίτευση διαδήλωνε στους δρόμους κατά της ιδιωτικοποίησης. Πριν από ένα χρόνο, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, δεσμευόταν ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού  παραμένει και ότι η ιδιωτικοποίηση σταματάει εδώ». 

Έστω και τώρα, ας σεβαστεί την έννοια της αξιοπρέπειας, για την οποία, άλλωστε, ισχυριζόταν ότι «αγωνίστηκε» προεκλογικά μαζί με τους συντρόφους του.