Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Συνάντηση είχε ο Γιώργος Πατούλης στην Άγκυρα με τον τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Τουρκίας Καντίρ Τομπάς.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ προέδρων ΚΕΔΕ των δυο χωρών σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή. Στη συνάντηση έδωσε το παρών και ο Γενικός Προξένος της χώρας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελος Σέκερης ενω τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η σύσταση δύο μόνιμων κλιμακίων μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Δήμων Τουρκίας και τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου με σκοπό τη διερεύνηση και προώθηση τομέων συνεργασίας κοινού συμφέροντος και ενδιαφέροντος.

Επίσης συμφωνήθηκε η διεξαγωγή κοινού συνεδρίου μεταξύ των δύο Αυτοδιοικητικών φορέων με τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου και εκπροσώπων της κεντρικής εξουσίας με στόχο τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για το καλό των δύο χωρών και των πολιτών τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Και τα δύο μέρη υπογράμμισαν ότι επιβάλλεται να υπάρξει μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών συνεργασία για να αντιμετωπιστεί αυτό το μέγιστων διαστάσεων πρόβλημα. Σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση των δύο χωρών υπογράμμισαν ότι αυτές θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των κεντρικών αποφάσεων.