Συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό των αγροτών θα δώσουν σήμερα στις 11.30 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. 
 
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και θα αφορά το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών, αλλά και την πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Από τις αρχές της εβδομάδας, σε όλη την χώρα κυριαρχούν μπλόκα από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για το φορολογικό και το ασφαλιστικό τους. 
 
Ήδη, ένα πρώτο βήμα ελάφρυνσης των αλλαγών στο ασφαλιστικό ήταν τα μέτρα που εξήγγειλε την Τετάρτη από την Κομοτηνή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
 
Χθες πάντως, χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις της επιτροπής σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του νομοσχεδίου.