current views are: 7

22 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση10:48

Εξηγήσεις Τσίπρα για Βαρουφάκη θα ζητήσει ο Μητσοτάκης

Το πρωί της Παρασκευής  ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε μία ακόμη ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν, επισήμως, θέση επί όσων είπε, προ ημερών, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δημοσίευση 10:48’

Το πρωί της Παρασκευής  ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε μία ακόμη ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν, επισήμως, θέση επί όσων είπε, προ ημερών, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Το πρωί της Παρασκευής  ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε μία ακόμη ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν, επισήμως, θέση επί όσων είπε, προ ημερών, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αυτή η ανακοίνωση είναι η τρίτη στη σειρά. Και όχι, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δεν πάσχει από έλλειψη φαντασίας ή δεν εξέλειπαν οι αφορμές για την άσκηση αντιπολίτευσης.

Απλώς, η Ν.Δ. επιμένει να οικοδομεί σταδιακά την πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, με τελικό στόχο να θέσει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο «κάδρο Βαρουφάκη».

Το Μαξίμου σχολίασε τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός στο Σκάι με μία διαρροή περί αναξιοπιστίας ενώ κανένα κυβερνητικό στέλεχος, με τελευταίο τον Ευκλ. Τσακαλώτο χθες στη Βουλή, δεν θέλησε να απαντήσει τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.

Η Συγγρού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, δεν επιθυμούν να αφήσουν το συγκεκριμένο θέμα να περάσει έτσι.

Άλλωστε, τα όσα παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός και μεγάλος αστέρας της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, συνιστούν για τη Ν.Δ. αποδείξεις των κυβερνητικών ευθυνών. Και όπως λέει ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο λογαριασμός για το ασφαλιστικό είναι τόσο βαρύς εξαιτίας των κυβερνητικών χειριστών το 2015, που κόστισαν στην ελληνική οικονομία περισσότερα από 25 δισ ευρώ.

Η μάχη στη Βουλή και η εξεταστική

Έτσι απέναντι στην επιθετική διάθεση που αναμένεται να έχει ο κ. Τσίπρας έναντι του κ. Μητσοτάκη, την Τρίτη στη Βουλή για το ασφαλιστικό, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα απαντήσει όχι μόνον καταθέτοντας το γαλάζιο σχέδιο αλλά και προκαλώντας ευθέως τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση για όσα είπε ο άλλοτε έμπιστος συνεργάτης του. Ο στόχος του κ. Μητσοτάκης δεν είναι, προφανώς, να ταυτιστεί με τους εταίρους απέναντι στην, όποια, ελληνική κυβέρνηση (εξ ου και η χθεσινή, έμμεση έστω, αποδοκιμασία των όσων είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον  Τσίπρα) αλλά να αναδείξει την καταστροφική ανικανότητα που επέδειξε, και συνεχίζει να επιδεικνύει, η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Το ερώτημα που παραμένει, μέχρι στιγμής, αναπάντητο δεν είναι άλλο από το χαρτί της εξεταστικής επιτροπής, τη σύσταση της οποίας έχει ήδη προαναγγείλει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης για ξτους χειρισμούς Βαρουφάκη, εδώ και μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, το σενάριο να κατατεθεί σχετική πρόταση έπεσε στο τραπέζι των γαλάζιων συσκέψεων και, μάλιστα, η εισήγηση ήταν η κατάθεση του σχετικού αιτήματος να πραγματοποιηθεί κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Ωστόσο, απόφαση δεν υπήρξε καθώς δεν ήταν λίγοι όσοι εκτίμησαν ότι η ισχύς ενός όπλου συνίσταται ακριβώς στη μη χρήση του. 

 

σχετικα αρθρα