Για αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ έκανε λόγο ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. Μιλώντας στο ΑΠΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή προσχώρησης προσωπικοτήτων όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει άρνηση συναίνεσης. Άρνηση σε λευκή επιταγή υπάρχει. Εμείς πιστεύουμε στον πολιτικό διάλογο».

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε ότι «τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα πρόσωπα, όπως αυτά της Α. Διαμαντοπούλου ή των Γ. Αμυρά και Ι. Φωτήλα. Θα μπορούσατε να τους φανταστείτε στη ΝΔ», απάντησε: 
 
«Σας είπα ότι πρωτίστως πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες. Να υπάρξει αδιαμεσολάβητη επικοινωνία και ζύμωση. Από εκεί και πέρα, η κ. Διαμαντοπούλου έχει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο μεταρρυθμιστικό παρελθόν, ωστόσο, δεν γνωρίζω τις διαθέσεις της για επιστροφή στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του Ποταμιού που αναφέρατε, αξίζει προσωπικά να σταθώ στην περίπτωση του Γ. Αμυρά. Μάλιστα, οφείλω να σας αποκαλύψω πως είχα εισηγηθεί προκειμένου ο κ. Αμυράς να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Συνεπώς, πίστευα και πιστεύω στις ανοιχτές πόρτες για τους ανθρώπους των μεταρρυθμίσεων, του μέτρου και της λογικής».