Στην ερώτηση αν στην χθεσινή διαπραγμάτευση με τους δανειστές τέθηκε θέμα μείωσης των συντάξεων κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην σημερινή συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό των αγροτών, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε τέτοιο ζήτημα.

Όπως υπογράμμισε:

Δεν τέθηκε θέμα μείωση στις συντάξεις σε αυτή την διαπραγμάτευση. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά σε αυτή την χθεσινή δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Τόνισε, επίσης, ότι δεν επιθυμεί η διαπραγμάτευση να γίνεται μέσω διαρροών και για το λόγο αυτό θα ''διαψεύδει όσο μπορεί''. 

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε σε ''σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που θέλουν την κοινωνική ασφάλιση να μοιάζει με ιδιωτική''. 

Πρόσθεσε, δε, ότι, σύμφωνα με την μεταρρύθμιση, όποιος έχει εισόδημα 1000 ευρώ σήμερα, κερδίζει από την μεταρρύθμισή μας. Αυτή είναι η φωτογραφία της στιγμής. Τα 1000 ευρώ δεν είναι πολλά, αλλά όσο ανεβαίνει η χώρα μας, θα ανεβαίνει αυτή''.

Οι δανειστές μας έχουν άλλες ιδέες. Γιαυτό κάνουμε την μεταρρύθμιση. Δεν περιμένουμε μια εύκολη μεταρρύθμιση. Τη μαζεύουμε τη δαπάνη. Δεν μπορεί να ζήσει ασφαλιστικό με έλλειμμα 2 δις ευρώ το χρόνο.