του Πάνου Ρασσιά

Συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις πρώτες τους κουβέντες ο αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης τόνισε πως παρότι έχουν πολυ μεγάλες ιδεολογικές διάφορες, υπάρχει αλλα σεβασμός στην ιστορικη διαδρομή και το θεσμικό ρόλο του ΚΚΕ.  

"Παρα διάφορες, πρεπει να υπαρχει δίαυλος επικοινωνίας και συζήτησης με ολα τα κόμματα του κοινοβουλίου όποιες κι αν ειναι  οι ιδεολογικές τους καταβολές", ανέφερε και ειπε πως ζούμε εποχή μεγάλων εντάσεων. "Η κοινωνία βράζει. Πρεπει καθένας να μην ενθαρρύνει κοινωνικούς αυτοματισμούς και να βρει τον τροπο με τον οποίο θα βοηθήσει ώστε η πίεση  να εκτονώνεται", συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.  "Ειναι πολυ δύσκολη εποχή. Ο λαος δεν αντέχει άλλο. Εχει πληρώσει, εχει ματώσει με ευθυνη των έκαστοτε κυβερνήσεων και της σημερινής. Δικαιολογημένα εξεγείρεται, απογοητεύεται, οργίζεται και ξεσηκώνεται", είπε απο την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας.  

Παράλληλα ανέφερε οτι το εργατικό κίνημα εχει πείρα και γνώση για να καθορίσει το περιεχόμενο και  τις μορφές πάλης και τόνισε πως το ΚΚΕ δείχνει αλληλεγγύη σε αυτους τους αγώνες.  

"Πιστεύουμε οτι ο αγώνας μπορεί να κλιμακωθεί και να οργανωθεί η μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία", πρόσθεσε σημειώνοντας οτι σε αυτη μπορούν να ενταχθούν ολοι εργαζόμενοι ανεξάρτητα απο το τι ψηφίζουν.   

"Αυτη η συμμαχία μπορεί να αποτελέσει το μέλλον του τόπου", κατέληξε στην τοποθέτησή του μπροςτα στις τηλεοπτικές κάμερες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Όπως είπατε είναι πολύ δύσκολη εποχή. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Έχει πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια. Έχει ματώσει κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση και βεβαίως με ευθύνη των κυβερνήσεων, των εκάστοτε κυβερνήσεων και των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε δικαιολογημένα εξεγείρεται, δικαιολογημένα απογοητεύεται, δικαιολογημένα οργίζεται και ξεσηκώνεται» τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουμτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα έχει και την πείρα και την γνώση, να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το περιεχόμενο του αγώνα τους, πολύ περισσότερο να καθορίσουν τις μορφές πάλης με τις οποίες θα διεκδικήσουν το δίκαιό τους. Και από αυτή την άποψη εμείς πιστεύουμε ότι όλες οι μορφές πάλης, εφόσον είναι με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, θα πρέπει να διεκδικούνται».

Τέλος υπογράμμισε ότι στο λαϊκό κίνημα χωράνε όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν:

Το ΚΚΕ ξέρετε, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του σε αυτούς αγώνες και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και για τους αγρότες και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες -μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους- τους νέους και τις νέες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να κλιμακωθεί με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών τους φορέων και βεβαίως μέσα εκεί μπορεί να οργανωθεί και η μεγάλη κοινωνική, λαϊκή τους συμμαχία, με σωστό περιεχόμενο αγώνα, αιτημάτων, σε μια κατεύθυνση τέτοια που να διεκδικεί πραγματικά τα δίκαια αιτήματά τους. Και φυσικά εκεί έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι άσχετα αν ψηφίζουν το ΚΚΕ, άσχετα αν ψηφίζουν τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Αυτή η λαϊκή συμμαχία πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει και το μέλλον αυτού του τόπου.