Επίκαιρη επερώτηση για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό των αγροτών κατέθεσε το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι ''οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης αποδείχθηκαν κάλπικες και ειπώθηκαν μεγάλα ψέματα προς την αγροτιά''. 
 
Το κίνημα καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει για τα μέτρα θα λάβει για την ικανοποίηση «των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών, που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωσή τους».

Η ΚΟ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γγ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, ζητεί ακόμη να πληροφορηθεί πώς η κυβέρνηση θα αναπτύξει τον αγροτικό τομέα σε όφελος του λαού και των μικρομεσαίων αγροτών.

 «Οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκαν κάλπικες» αναφέρει το ΚΚΕ στο κείμενο της επερώτησης και κάνει λόγο για «πολλά και μεγάλα ψέματα προς την αγροτιά».

Σημειώνει, δε, ότι προωθεί σήμερα «τα άγρια και σκληρά μέτρα που ξεκληρίζουν βίαια τους μικρομεσαίους αγρότες, που έχουν απομείνει» ενώ πριν από επτά μήνες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήριζε τα μέτρα αυτά «ταφόπλακα» για τον αγροτικό κόσμο της χώρας.