Με ειρωνικό τρόπο αντέδρασαν κύκλοι της ΝΔ στην δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Bridging Europe και δίνει προβάδισμα 8,1% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημείωναν πηγές της Συγγρού «αν στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν βάση στα συγκεκριμένα δημοσκοπικά ευρήματα, προφανώς θα συνεχίσουν με ανεμελιά και αισιοδοξία την ίδια πολιτική που τους έχει φέρει απέναντι σε όλη την κοινωνία. Πέραν τούτου, ουδέν».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάβισμα 8,1 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.
 
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,7%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 16,6%. Τρίτο βρίσκεται το ΚΚΕ το οποίο συγκεντρώνει 7,1%, με τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει 7%.
 
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 4,2%, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν με 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν Λαϊκή Ενότητα (2,9%), Ένωση Κεντρώων (2,4%) και Ποτάμι (1,9%).


 
Το 40% των πολιτών έναντι 32% πιστεύει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα. Μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος χαρακτηρίζουν τους θεσμούς (36%), το ίδιο το πρόγραμμα (33%) και την αντιπολίτευση (27%).

Ωστόσο οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι ως προς την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς το 60% βλέπει νέα μέτρα, έναντι του 35% που θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα είναι επιτυχής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει πλήρη εικόνα από τα ΜΜΕ για το κυβερνητικό έργο. 

Ως προς την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, το 56% δεν πιστεύει ότι πρόκειται να ενισχύσει εκλογικά το κόμμα, έναντι  32% που έχει διαφορετική γνώμη. Σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς, πάνω από έξι στους δέκα πολίτες (66%) δεν βλέπουν να δημιουργείται νέος, ενιαίος πολιτικός σχηματισμός.