Καταγγελία έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση παραπομπής στη δικαιοσύνη του Σταύρου Παπασταύρου σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στη Λίστα Λαγκάρντ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», πίσω από την υπόθεση, υπάρχει πολιτική παρέμβαση. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ένας από τους υπάλληλους που έστειλαν τον κ. Παπασταύρου στη δικαιοσύνη επιβραβεύτηκε με το να μεταφερθεί και να εργάζεται πλέον στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη».

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα της επικαιρότητας, τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διαπραγμάτευση πηγαίνει άσχημα και το ασφαλιστικό θα έχει αλλαγές από το σχέδιο Κατρούγκαλου».

Τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν την καρέκλα τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει με τίποτα όπως χαρακτηριστικά είπε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σημειώνοντας ωστόσο πως αν θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση πως κάτι είναι στη σωστή κατεύθυνση θα το ψηφίζει.

Σε ό,τι αφορά το χαρακτηρισμό ηλίθιος που απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως ενοχλείται όταν ένας ξένος μιλάει με απρέπεια στον πρωθυπουργό της Ελλάδας.