Τους άξονες για την συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, αποφάσισε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ υπό την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα, το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο αποφάσισε:

  • Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κινηθεί με την πολιτική της αυτονομία με αυτοδύναμη στρατηγική σε αντιπαράθεση με την δεξιά και τον αριστερό λαϊκισμό. Προχωράμε σταθερά στα επόμενα βήματα για ένα ισχυρό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας του προοδευτικού κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς που θα αποτελέσει κρίσιμο καταλύτη για τη αλλαγή των συσχετισμών, για τη διέξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών.
  • Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέλει να ενισχύσει την κατεύθυνση για μια ευρύτερη ανασύνθεση του χώρου και καλεί όλες τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες που κινούνται στην κεντροαριστερά, στον δημοκρατικό σοσιαλισμό και στην πολιτική οικολογία να συμβάλλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια, χωρίς μικροκομματικές περιχαρακώσεις, φοβίες και προσωπικούς εγωισμούς.
  • Η διαδικασία της πορείας και της συγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την προγραμματική συνδιάσκεψη θα συζητηθεί στα κόμματα και στις κινήσεις το επόμενο διάστημα με τις συνεδριάσεις των αντίστοιχων συλλογικών οργάνων.
  • Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου θα συγκληθούν ταυτόχρονα σε ολόκληρη την χώρα τα περιφερειακά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να προχωρήσει η οργανωτική δομή σε όλη την Ελλάδα.