Κεφάλι στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απορρίπτει την πρόταση για το ασφαλιστικό, και βαθμολογεί «κάτω από τη βάση» την κυβέρνηση.

Πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο το 35% των ερωτηθέντων διατηρεί θετική γνώμη. Στην δεύτερη θέση περνάει ο Βασίλης Λεβέντης με το 28% του δείγματος να τον αντιμετωπίζει θετικά, ενώ σημαντικές είναι οι απώλειες για τον Αλέξη Τσίπρα που έρχεται τέταρτος, πίσω από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, συγκεντρώνοντας θετικές κριτικές μόνο από το 23% των ερωτηθέντων.

Την ίδια στιγμή, το 45,5% εκτιμά πως η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί θετική εξέλιξη, των ώρα που το 27% εκτιμά πως είναι αρνητική. Το 21% απάντησε πως δεν συνιστά ούτε θετική, ούτε αρνητική εξέλιξη.

Αντίθετα, το 46% κρίνει αρνητικά τον ορισμό του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη ως αντιπροέδρους της ΝΔ, ενώ το 25,5% την επικροτεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία – το 73,5%- εκτιμά πως οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι σε λάθος κατεύθυνση, το 12% θεωρεί πως είναι σε σωστή κατεύθυνση και το 9% δηλώνει πως δεν έχει ενημέρωση.

Το 85% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, την ώρα που το 6,5% εκφράζει ικανοποίηση.

Το 80,5% εκτιμά πως τα πράγματα στη χώρα βαδίζουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 11% εμφανίζεται αισιόδοξο.

Ως προς τις εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα, οι πολίτες σε ποσοστό 47% θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλυθεί και να ενταχθεί νέο φορέα, το 14% θέλει να παραμείνει όπως είναι σήμερα, το 9,5% θέλει να απορροφηθεί από τη ΝΔ και το 6% θέλει να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα, για το Ποτάμι, το 32,5% θέλει να διαλυθεί και να ενταχθεί σε νέο φορέα, το 17% θέλει να απορροφηθεί από τη ΝΔ, το 16% να παραμείνει όπως είναι και το 4,5% να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Ένωση Κεντρώων, το 33,5% ζητεί να παραμείνει όπως είναι, το 21,5% θέλει να διαλυθεί και να ενταχθεί νέο φορέα, το 9% θέλει να απορροφηθεί από τη ΝΔ και το 4,5% θέλει να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση