Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Δύο σταθερούς πολιτικούς πυλώνες επιχειρεί να κτίσει στο επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να πατήσει γερά η ΝΔ, ώστε να αποτελέσει τον ισχυρό πόλο που θα καλύψει το χώρο της κεντροδεξιάς και τον οποίο χρειάζεται το πολιτικό σύστημα για να ισορροπήσει ξανά, μετά τον κατακερματισμό του κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο ένας πυλώνας θα έχει ευρωπαϊκά θεμέλια, ώστε η Ευρώπη και οι εταίροι να αποκτήσουν ξανά ένα αξιόπιστο συνομιλητή στη χώρα μας, ώστε να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το πώς η Ελλάδα μπορεί επιτέλους να βγει από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει σειρά επαφών με αρχηγούς κυβερνήσεων και κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες.

Οι συναντήσεις αυτές προετοιμάζονται προσεκτικά για το διήμερο, 17 και 18 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί στη Βελγική πρωτεύουσα. Μέρκελ, Γιούνκερ, Σαρκοζί, Κοέλιο, Ραχόι είναι μερικοί από τους ευρωπαίους πολιτικούς αρχηγούς που θα δει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr θα δει και κάποιους από τους κορυφαίους Ευρωπαίους Επιτρόπους.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τη συγκρότηση ενός μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας, το οποίο θα στηρίζεται τόσο στη σκληρή αντιπολίτευση της ΝΔ προς την κυβέρνηση, όσο και στη συνεννόηση με τις «σοβαρές» δυνάμεις της αντιπολίτευσης στα θέματα όπου μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος. Αυτή τη λογική είχαν άλλωστε, όπως διευκρίνιζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη και οι συναντήσεις με την κα Γεννηματά και τους κ. Θεοδωράκη και Κουτσούμπα.

Το στίγμα για το πώς θα κινηθεί η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση θα δοθεί πάντως, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό το απόγευμα της Τρίτης, όποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας για να αντιπαρατεθεί για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο, με τον Αλέξη Τσίπρα. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να βάλει τον πρωθυπουργό στο ίδιο κάδρο με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ στη φαρέτρα του θα υπάρχει και το όπλο της Εξεταστικής Επιτροπής, είτε χρησιμοποιηθεί είτε όχι…