Υπέρ της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν νέες περικοπές συντάξεων δηλώνει το 51,2% σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Αντίθετη άποψη έχει το 39,1% θεωρεί ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και να μην πληγούν περαιτέρω οι ασφαλισμένοι. Το  71,4% πάντως εκτιμά πως το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή ενώ η συντριπτική πλειοψηφία επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση του ασφαλιστικού στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (72,7%)  και μόνο το 17,9% θεωρεί υπεύθυνη τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 87,5% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και το 62,4% υπέρ της ενοποίησης όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα.

Την ίδια ώρα το 52,3% διαφωνεί με τη μείωση της δημόσιας δαπάνης για το ασφαλιστικό ενώ το 64,9% διαφωνεί με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για την κάλυψη των ελλειμάτων.

Σε άλλο ερώτημα της έρευνας προκύπτει ότι η πλειοψηφία θεωρεί πως οι αγρότες πρέπει να πληρώνουν φόρους όπως και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι (68,4%) ενώ το 28,8% κρίνει ότι πρέπει να υπάγονται σε ειδικό φορολογικό καθεστώς.