Την Πέμπτη στην Αθήνα το κουαρτέτο που επιστρέφει με πολύ σκληρή ατζέντα για το ασφαλιστικό. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Νάντια Βελκουλέσκου μαζί με το εισιτήριο για Αθήνα στις αποσκευές της θα έχει και όλα τα σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό.
 
Όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ που δεν έχουν ακόμα απωλέσει τα προνόμια τους. Ωστόσο με τις σαρωτικές αλλαγές που θέλουν να επιβάλλουν οι δανειστές θα θιγούν περίπου 250.000 εργαζόμενοι, ενώ από τις αλλαγές θα χάσουν και όσοι είναι ήδη συνταξιούχοι.
 
Οι δανειστές δεν έχουν υποχωρήσει σε καμία από τις απαιτήσεις τους και επιμένουν σε οριζόντιες μειώσεις για όλες τις συντάξεις άνω των 1700 ευρώ και στην πλήρη κατάργηση των εφάπαξ. Αλλά ακόμα επιμένουν να μην ξεπερνά το 50% το ποσοστό αναπλήρωσης. 
 
Το ασφαλιστικό αποδεικνύεται ως το θερμότερο  μέτωπο για την κυβέρνηση όχι μόνο γιατί έχει σχεδόν όλους τους κλάδους στους δρόμους αλλά γιατί θα δοκιμαστεί και η Κοινοβουλευτική συνοχή της, μιας ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης διεμήνυσε πως θα καταψηφίσει.