Υπέρ της συσπείρωσης των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερές τάχθηκε ο πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, και εξέφρασε τη θέση ότι η εκλογή αρχηγού ενός ευρύτερου σχήματος πρέπει να γίνει από τη βάση.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε με το μικρότερο απόθεμα μικροψυχίας και όχι με τη λογική του ρεβανσισμού» σημείωσε ο Π. Τατσόπουλος και τόνισε ότι «δεν έχουμε 35 χρόνια στη διάθεσή μας να ενωθούμε ξανά» σχολιάζοντας τις αναφορές στην Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «αν αρχίσουμε τις εξαιρέσεις, και το τι βολεύει ποιον δεν πρόκειται να ενωθούμε».

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όπως είπε «θα ανοίξει ο Τσίπρας και το κουτάκι με τα σοκολατάκια που λέγεται εκλογικός νόμος», λέγοντας ότι θα μοιράσει δωράκια στα μικρά κόμματα με στόχο να μην ενωθούν.

Όπως είπε πρόκειται για «διαχρονική αθλιότητα» το να φέρνει κάθε φορά ένα κόμμα που είναι στην κυβέρνηση εκλογικό νόμο ανάλογα με το τι τον βολεύει ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα «συνδυασμό αιθεροβαμόνων και καιροσκόπων»