current views are: 5

24 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση13:17

Χρηστίδης – Όθωνας: Οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες έχουν ήδη διαψευστεί

«Η ταύτιση με το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης και η εμφανής πια έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη», διαψεύδοντας την ελπίδα του λαού για καλύτερες ημέρες, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Δημοσίευση 13:17’

«Η ταύτιση με το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης και η εμφανής πια έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη», διαψεύδοντας την ελπίδα του λαού για καλύτερες ημέρες, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

«Η ταύτιση με το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης και η εμφανής πια έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη», διαψεύδοντας την ελπίδα του λαού για καλύτερες ημέρες, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Από, την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Όθωνας σημειώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκπληρώσει ούτε μία υπόσχεσή της, ότι η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα νέο σκληρό μνημόνιο και όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. «Έναν χρόνο τώρα η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία βιώνουν την επιτομή της εξαπάτησης, της άγνοιας, της ανικανότητας, της αναποτελεσματικότητας, των ιδεοληπτικών εμμονών» τονίζει ο συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.

Ακολουθούν το πλήρη κείμενα των δηλώσεων των δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ:

Παύλος Χρηστίδης: Η ταύτιση με τους ΑΝΕΛ, η κατάργηση αξιοκρατίας και η έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη.

Κάθε νέα Κυβέρνηση συνοδεύεται από τις ελπίδες του λαού για καλύτερες ημέρες. Ένα χρόνο πριν, η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε ως αποτέλεσμα της πλάνης που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τον δήθεν αντιμνημονιακό δρόμο. Αυτόν που ταυτίστηκε με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Σήμερα, η ελπίδα αυτή έχει διαψευστεί. Οι Έλληνες βρίσκονται στη μέγγενη της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο είναι το πλέον αχρείαστο και σκληρό. Τα μεγάλα διλήμματα της χώρας είναι μπροστά και δεν κρύβονται πίσω από επικοινωνιακά τρικ. Η ταύτιση με το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης και η εμφανής πια έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κινητοποιήσει δυνάμεις, σηματοδοτώντας μια λυτρωτική -για την οικονομία και την κοινωνία- φυγή προς τα εμπρός.

Είναι κρίμα που φαίνεται ότι δεν συναισθάνονται ούτε την τραγικότητα του ετήσιου απολογισμού τους, ούτε την κρισιμότητα των στιγμών.

Μανώλης Όθωνας: Όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Ας υποθέσουμε ότι πέρυσι τέτοιες ημέρες κάποιος ισχυριζόταν ότι ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει εκπληρώσει ούτε μία υπόσχεση της, ότι η χώρα θα έχει δει το χάρο με τα μάτια της, θα είναι εγκλωβισμένη σε ένα νέο σκληρό μνημόνιο και όλα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Τότε οι αγγελιοφόροι της… ελπίδας, θα απέδιδαν τους ισχυρισμούς σε κακοπιστία, προκατάληψη, κομματική εμπάθεια και σκοπιμότητα.

Σήμερα η διαπίστωση αυτή δεν έχει καν ανάγκη επιχειρημάτων τεκμηρίωσης, γιατί η πραγματικότητα κραυγάζει και καθιστά τον ισχυρισμό, δυστυχώς, αυταπόδεικτο.

Ένα χρόνο τώρα η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία βιώνουν την επιτομή της εξαπάτησης, της άγνοιας, της ανικανότητας, της αναποτελεσματικότητας, των ιδεοληπτικών εμμονών.

Ας μη σταθούμε, λοιπόν, στα προφανή.

Να υπογραμμίσουμε, όμως μια ιδιαίτερη πολιτική διάσταση.

Ότι ο πολιτικός μπαγαποντισμός δεν ήταν απλά μια συγκυριακή ψηφοθηρική τους επιλογή.

Ούτε η -στα όρια της ύβρεως- υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου, θεωρούν ότι έχει εξαντλήσει τα όρια της.

Χωρίς καμιά συναίσθηση επιμένουν καμαρωτοί να κρατάνε το μνημονιόμετρο και να μετράτε τις περικοπές που έγιναν επί 5 χρόνια με τις δικές τους που έγιναν σε λίγους μήνες, τους διορισμούς ημετέρων που οι «άλλοι οι κακοί» έκαναν 40 χρόνια με όσους οι ίδιοι πρόλαβαν και ξεπέταξαν σε ένα χρόνο κ.ο.κ.

Λες και αυτό τον λόγο τιμής έδωσαν σε ανθρώπους πονεμένους, μπαϊλντισμένους, που ακούμπησαν τις ελπίδες τους πάνω τους.

Αυτό το πολιτικό ήθος του «νέου» σφραγίζει τον ιδιαίτερα επώδυνο για τη χώρα ετήσιο απολογισμό τους.

Και δεν έχει πια καμιά αμφιβολία κανείς, ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει -τον έτσι και αλλιώς δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της- με αυτή την κυβέρνηση.


σχετικα αρθρα