Λίγες ώρες εντός γραφείου και περισσότερες εκτός θα βρίσκεται τις επόμενες εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού στενοί του συνεργάτες προσπαθούν ήδη να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα ομιλιών του προέδρου της ΝΔ σε ολόκληρη την χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοεί μέχρι κεραίας ότι το κόμμα οφείλει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία και γι' αυτόν τον λόγο θα προχωρήσει σε μια σειρά επαφών με κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς. Ο τρόπος που θα κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης είναι αφενός να βρεθεί σε αρκετά κομματικά ακροατήρια ενόψει συνεδρίου αλλά και σε συνέδρια που θα οργανώσουν οι οικονομικοί φορείς της περιφέρειας. Εκεί στην περιφέρεια έχει δοθεί το μεγαλύτερο βάρος αυτών των ομιλιών του προέδρου της ΝΔ και οι λόγοι είναι προφανείς.Το μεγαλύτερο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων και φυσικά αγροτών που πλήττονται αυτήν την στιγμή από την κυβερνητική πολιτική βρίσκονται στην περιφέρεια και όχι στα αστικά κέντρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί κοντά σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες παρουσιάζοντας ο ίδιος το πρόγραμμα της ΝΔ όταν αυτό προετοιμαστεί από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει σε όλα τα κομματικά ακροατήρια ενόψει συνεδρίου του κόμματος δίνοντας μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, ο ίδιος απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν από τη βάση στις θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν στις προσυνεδριακές συγκεντρώσεις του κόμματος .

Το επικοινωνιακό επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού προγραμματίζει και συνεντεύξεις τύπου για τον πρόεδρο της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost ήδη υπάρχει η σκέψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παρουσιάσει την πρόταση της ΝΔ για ασφαλιστικό και φορολογικό ενώ μια δεύτερη συνέντευξη Τύπου ενδέχεται να πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου. Ωστόσο νωρίτερα θα έχουν προηγηθεί τηλεοπτικές εμφανίσεις και συνεντεύξεις σε εφημερίδες του προέδρου της ΝΔ .Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει και την επαφή με τους πολίτες μέσω των social media που είχε ξεκινήσει στην έναρξη της εσωτερικής προεκλογικής περιόδου .