Ένα άρθρο αποτίμησης του πρώτου χρόνου εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η οποία υπογραμμίζει, ότι ένα χρόνο μετά την εκλογή του ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κάνει κάτι που να διαφέρει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Από την εκλογή του, 25 Ιανουαρίου, 2015, ο πρωθυπουργός της ριζοσπαστικής αριστεράς έχει επιστρέψει τη χώρα στην τάξη, αλλά δεν τηρεί τις υποσχέσεις του και το κενό των μεταρρυθμίσεων παραμένει τεράστιο.

Εκατοντάδες αγρότες έκλεισαν μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας, για κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, και μια τρίτη γενική απεργία έχει προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουάριος: Ένας χρόνος μετά που βρίσκεται στην εξουσία και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πραγματικά δεν διαφέρει από τις προηγούμενες.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκλέχθηκε για πρώτη φορά 25 του Ιανουαρίου 2015, είχε υποσχεθεί να φέρει την αλλαγή στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους επίσημους πιστωτές.