Τον κίνδυνο του Grexit επεσήμανε ο Βασίλης Λεβέντης, σε περίπτωση που καθυστερήσει ή δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε:

Δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, είναι και τα Εργασιακά, σειρά νομοσχεδίων και πολλοί εφαρμοστικοί νόμοι, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση. 

«Από την Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσουμε, το είπα και στον κ. Κατρούγκαλο ότι, το πλαφόν πρέπει να είναι στα 1.500 ευρώ και όχι στις 3.000 που προτείνεται στο σχέδιο», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης και έθεσε τις δύο ακόμα προϋποθέσεις για την εξυγίανση και βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού. Όπως είπε, πρέπει να μπει ‘κόφτης’ βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για πάνω από 3.000 και να σταματήσουν οι συντάξεις των βουλευτών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι δεν πρέπει να πάει η χώρα σε εκλογές τώρα, αν δεν ψηφιστούν τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων και το Ασφαλιστικό, γιατί «όποιος πάει τη χώρα σε εκλογές τώρα, θα έχει την ευθύνη για το ότι δεν θα πάει η χώρα σε αξιολόγηση, αλλά θα έρθει και το Grexit», ενώ εκτίμησε ότι, «η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα πρέπει να εφαρμόσει χειρότερα μέτρα από αυτά που συζητιούνται τώρα».

Επανερχόμενος στο ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης ανέφερε ότι, «μία κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίξει αυτά τα μέτρα». Συμπλήρωσε δε ότι, «οι ξένοι ζητούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας, γιατί αυτοί μπορούν να σηκώσουν το βάρος, αλλά κι επειδή αυτοί φτώχυναν τη χώρα».

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι των Παθών» εκτίμησε.

Σχετικά με το ζήτημα των αγροτών, τόνισε ότι «δεν είναι λύση οι αγρότες να κλείνουν τους δρόμους» και πρότεινε αναλογική λύση στο Ασφαλιστικό και όχι να πέφτουν όλα τα βάρη σε δύο κλάδους.

Τέλος, για την ψήφιση του Ασφαλιστικού και τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, προέβλεψε ότι το δεύτερο θα ζητηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν αυτός πάει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Θα ήταν έγκλημα ο κ. Μητσοτάκης να ακούσει τους θερμοκέφαλους της ΝΔ» είπε.