current views are: 8

25 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση08:56

Ο Κατρούγκαλος προαναγγέλλει διορθώσεις στο ασφαλιστικό

Διορθωτικές κινήσεις προανήγγειλε σε άρθρο του στη Ναυτεμπορική ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.. 

Δημοσίευση 08:56’

Διορθωτικές κινήσεις προανήγγειλε σε άρθρο του στη Ναυτεμπορική ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.. 

Διορθωτικές κινήσεις στο ασφαλιστικό προανήγγειλε σε άρθρο του στη Ναυτεμπορική ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.. 

Όπως επισημαίνει, η μεταρρύθμιση αυτή, «δεν αυξάνει τα ισχύοντα ποσοστά αναπλήρωσης, αλλά υπολογίζει τις εισφορές στη βάση του πραγματικού εισοδήματος, σε εκτέλεση των βασικών αρχών του νόμου, που είναι και θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς: Ισότητα και κοινωνική Δικαιοσύνη».

Όπως τονίζει ο κ.Κατρούγκαλος, «…το νέο σύστημα είναι κοινωνικά μεροληπτικό υπέρ των αδυνάμων, με έντονα στοιχεία αναδιανομής. Όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της μεταρρύθμισης και αυτό αφορά και στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών».

Ωστόσο, «και οι δικαιότεροι κανόνες επιδέχονται διόρθωση για να μην καταλήγουν σε ανεπιεική αποτελέσματα”, σημειώνει ο κ.Κατρούγκαλος, προαναγγέλλοντας διορθωτικές παρεμβάσεις στην πρόταση αναμόρφωσης του Ασφαλιστικού». Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τις ενώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων θα πάρει τα αναγκαία μέτρα. Ήδη προσανατολιζόμαστε στο στο να επεκτείνουμε και στους νέους επιστήμονες την ειδική κατώτερη ασφαλιστική κλάση που προβλέπεται για τους αγρότες και με τους ίδιους συντελεστές».

Όπως προσθέτει, «σκεφτόμαστε επίσης να εφαρμόσουμε έναν “κόφτη” στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο ανά εισοδηματική κατηγορία, ούτως ώστε να συνεχίσει να επιτυγχάνεται η αναδιανεμητική λειτουργία του νέου συστήματος χωρίς αδικίες και ανεπιεική αποτελέσματα».


σχετικα αρθρα