«Πυρά» στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας την ομιλία του με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων σημειώνει:

Η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ταε Κβον Ντο φανέρωσε ότι κάθε έναν που διαφωνεί μαζί του τον θεωρεί υπονομευτή και όργανο της διαπλοκής και ότι μόνο αυτός αγαπάει τον φτωχό λαό και υπερασπίζεται την δικαιοσύνη. Τέτοιες αλαζονικές αντιλήψεις έχουν πάντα οι καταρρέοντες ηγέτες.

«Ελπίζουμε όλα αυτά να του τα επιβάλλουν κάποιοι θερμοκέφαλοι στον περίγυρό του και ότι ο ίδιος θα δείξει σωφροσύνη και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αναλογιζόμενος τις ευθύνες του. Επί 5 χρόνια έλεγε ότι είχε άλλες λύσεις, τώρα ισχυρίζεται ότι είναι η μόνη λύση. Όμως καλό θα είναι να αρχίσει να συμφιλιώνεται με την άποψη ότι η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει τη δημιουργία ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος για να ξεπεράσουμε την κρίση», τονίζει η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:

Διαφορετικά πάλι θα βρεθούμε μπροστά σε GREXIT καταδικασμένοι από όλη την Ευρώπη για την ατολμία μας να κάνουμε συναίνεση και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η αυριανή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Βουλή θα είναι ιστορική. Τόσο ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί την δημιουργία κυβέρνησης τεχνοκρατών, όσο και ο κ. Μητσοτάκης να εγκαταλείψει τα όνειρα για αυτοδυναμίες και πρωθυπουργίες και να συμβάλλει και αυτός στην δημιουργία αυτής της κυβέρνησης.

«Η Ένωση Κεντρώων επιμένει στην ύπαρξη ανωτέρου πλαφόν στα 1500 ευρώ (καθαρά) για όλους τους συνταξιούχους, στη συγχώνευση των πολλών συντάξεων σε μία, στην συγχώνευση όλων των ταμείων σε ένα, στην αναστολή καταβολής των συντάξεων των πλουσίων (όσων έχουν εισόδημα άνω των 3000 ευρώ το μήνα από άλλες πηγές) και στην κατάργηση των συντάξεων των τέως Βουλευτών και των συντάξεων όλων των αιρετών αξιωματούχων όλων των βαθμίδων του κράτους. Όλα αυτά τα ζητούμε για να σωθούν από την πυρά αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες και για να μην μειωθεί καμία σύνταξη κάτω από τα 1000 ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση.