Στην Αίγινα μεταβαίνουν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την 188η επέτειο της μετάβασης στο νησί του Ιωάννη Καποδίστρια, προκειμένου να ορκιστεί ως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.

Ο πρώτος σταθμός του Υπουργού Εσωετερικών θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αίγινας όπου θα τελεστεί Δοξολογία χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης Ερμιονίδος και Τροιζηνίας Ευφραίμ και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας.

Επόμενος σταθμός του κ. Κουρουμπλή θα είναι ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα καταθέσουν στεφάνι.

Ο κ. Κουρουμπλής θα παραστεί στο Δημαρχείο της πόλης όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Αίγινας και του αποδοθεί το Χρυσό Κλειδί της πόλης. Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου για προσκύνηση και ξενάγηση.

Τέλος, οι κ. κ. Παυλόπουλος και Κουρουμπλής θα παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα που θα παράσχει ο Δήμαρχος της πόλης της Αίγινας, Δ. Μούρτζης, προς τιμήν τους.