Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από την αντιπολίτευση για την ανακοίνωση των νέων μέτρων που εξασφάλισε την 5η δόση της Ελλάδας από την τρόικα.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, υποστήριξε πως η ανακοίνωση της τρόικας επιβεβαιώνει ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει.

«Η σημερινή ανακοίνωση της τρόικας επιβεβαιώνει ότι η συνταγή, που ήδη εφαρμόζεται, απέτυχε. Εξαιτίας αυτής της αποτυχίας χορηγείται, με νέα δέσμη μέτρων, περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο.    

Αναγνωρίζουν το πρόβλημα ρευστότητας στην Οικονομία, αλλά δεν κάνουν καμία αναφορά για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους από το Δημόσιο προς τους ιδιώτες.    

Με το ίδιο λάθος φάρμακο, και μάλιστα με αυξημένη δοσολογία αυτή τη φορά, δεν αναζωογονείται η Οικονομία, αλλά αντίθετα μπαίνει πιο βαθιά στην ύφεση».

ΚΚΕ: Από το μεγάλο εκβιασμό στο μεγαλύτερο

«Κυβέρνηση και τρόικα πάνε το λαό από τον μεγάλο εκβιασμό στον μεγαλύτερο και από τα βάρβαρα μέτρα στα ακόμα πιο βάρβαρα, Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μέσα στην ΕΕ που νόμος είναι το συμφέρον των μονοπωλίων».

«Λαϊκή οργανωμένη απάντηση τώρα με γενική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ και απεγκλωβισμός από τα κόμματα και τις αυταπάτες του συστήματος».

ΣΥΡΙΖΑ: «Υποθηκεύουν το μέλλον των νεών»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για βάρβαρο Μνημόνιο και υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενιών:      
«Η νέα συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα δεσμεύει τη χώρα σε ένα νέο ακόμα πιο βάρβαρο για το λαό μνημόνιο, που ισοδυναμεί με νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, περικοπές κοινωνικών δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενιών και καταστρέφει τους εργαζομένους. Χρειάζεται συνολική ρήξη με την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και την ΕΕ, κοινοί αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που αρνούνται τη μετατροπή της κοινωνίας σε ζούγκλα»

Η Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε ότι η αποτυχία εφαρμογής και η υστέρηση των επιδιωκόμενων στόχων των προηγουμένων επικαιροποιήσεων του Μνημονίου, αλλά και οι σχετικές παραπομπές σε μέτρα που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα πάρει, προαναγγέλλουν μια συνέχεια της δανειακής σύμβασης που θα γονατίσει την ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως τα χαμηλότερα στρώματα.