Τα βήματα που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση της παράταξης της Σοσιαλδημοκρατίας περιέγραψε χτες, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε πως θα διοργανωθεί συνδιάσκεψη και συνέδριο την προσεχή άνοιξη. «Τον Μάρτιο προτείνω να γίνει συνδιάσκεψη των οργάνων, στη συνέχεια, τον Μάιο, το συνέδριο με ανοιχτό μητρώο μελών και εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση τον Ιούνιο».

«Την πρόταση έχει κάνει και η Φώφη Γεννηματά» συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε επίσης:

Θα απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα κινήματα του κέντρου και οι διαδικασίες είναι ανοιχτές σε συζήτηση . Δεν πρόκειται για προαποφασισμένες διαδικασίες.

Σε ερώτηση αν προτίθεται να ηγηθεί της παράταξης, απαντά πως «δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, αυτή τη στιγμή πρέπει να φτιάξουμε τον μεγάλο χώρο της κεντροαριστεράς, όλα τα άλλα έπονται».

Συμπλήρωσε ότι «με τόλμη η Φώφη Γεννηματά άνοιξε το θέμα της ηγεσίας. Εμείς δεν θέλουμε να προκαλέσουμε τη διάλυση των κομμάτων που θα έρθουν γιατί έτσι θα μας απαντήσουν αρνητικά. Θέλουμε συμπόρευση με τους πολίτες και προοδευτική πολιτική. Η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί από σωτήρες και μεσσίες».