Στο σημερινό τραγικό δυστύχημα στους Ευζώνους αναφέρθηκε σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας τον ''ελλειμματικό και πρόχειρο τρόπο'' με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την προσφυγική κρίση.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος:
Την ώρα που ξαναφουντώνουν τα σενάρια για αποπομπή της Ελλάδας από τον ενιαίο χώρο Σένγκεν ένα τραγικό γεγονός έρχεται να καταδείξει τον ελλειμματικό και πρόχειρο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα βόρεια σύνορα της χώρας και συνολικά την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση.

Δυστυχώς το σημερινό έγκλημα που οδήγησε στο θάνατο ενός συνανθρώπου μας και στον τραυματισμό άλλων δυο δεν είναι "μεμονωμένο" περιστατικό.  Εκατοντάδες μετανάστες, που δεν δικαιούνται βάσει των πρόσφατων αποφάσεων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις πιο πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκονται στο έλεος του καιρού αλλά και εγκληματικών κυκλωμάτων που λυμαίνονται τα σύνορα.  

 Χτες, στη γιορτή υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στην προσφυγική κρίση. 

 Σήμερα, που τέλειωσαν οι επετειακές εκδηλώσεις, οφείλει να ασχοληθεί με την πραγματικότητα. 

 Οι μετανάστες και πρόσφυγες κινδυνεύουν από τα αποτελέσματα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όσο κινδυνεύουν και η κοινωνική συνοχή και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.