current views are: 6

25 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση16:07

Δρίτσας: Δεν έχει κλείσει η συμφωνία για τον ΟΛΠ – Αιχμές για Πιτσιόρλα

Αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην Cosco ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα για τη στάση του.

Δημοσίευση 16:07’

Αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην Cosco ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα για τη στάση του.

Αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην Cosco ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κάνοντας λόγο για 4-5 μεγάλα ζητήματα ανοιχτά, ενώ μάλιστα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα για τη στάση του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Δρίτσας σημείωσε για τον ΟΛΠ πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαγωνιστική διαδικασία που προβλέπεται από τη συμφωνία με τους δανειστές, την οποία ψήφισε η Βουλή», και στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα:

Σας θυμίζω ότι προ δύο εβδομάδων ο κ. Πιτσιόρλας συνέδεσε τον ρόλο του στον ΤΑΙΠΕΔ και την ευθύνη του για τις αποκρατικοποιήσεις ως βάση και πλαίσιο για την ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου της Δημοκρατικής Αριστεράς όπως την είπε, με τη συνεργασία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.  Αυτό είναι άποψη που μπορεί να βρει έκφραση σε οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης, της ΚΟ, ή του ΣΥΡΙΖΑ;

«Ως προς τις πολιτικές του απόψεις τις οποίες μπορεί να έχει, αλλά δεν μπορεί να τις συνδέει όμως με τον ρόλο του, βεβαίως υπάρχει θέμα, το εξέφρασε άλλωστε και ο κ. Παππάς» είπε στη συνέχεια.

Επανερχόμενος στο θέμα της παραχώρησης του 67% στον ΟΛΠ, τόνισε πως δεν υπάρχει συμφωνία και παραμένουν ανοιχτά όπως είπε 4-5 μεγάλα ζητήματα:

Υπάρχει το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας.  Αξιολογήθηκε από τις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ και με απόφαση του ΔΣ, η Cosco προσδιορίστηκε ως ο προτιμώμενος επενδυτής. Υπάρχει διαδικασία που περιλαμβάνει  την επικύρωση της σύμβασης, τον κυρωτικό νόμο κλπ. Δεν είναι στις προθέσεις να αναιρέσει τις δεσμεύσεις της.  Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία αλλά διαγωνιστική διαδικασία. Το σύνολο της συμφωνίας θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα και σε αυτό το πλαίσιο θα εργαστούμε όλοι, όπως προβλέπεται και είναι αναγκαίο να κατοχυρωθούν οι εργασιακές σχέσεις. Προβλέπεται η ανάγκη να διαμορφωθεί σταθερότερο πλαίσιο για τα δικαιώματα των χρηστών του λιμανιού. Παραμένουν ανοιχτά 4-5 ζητήματα καίριας σημασίας για να διαμορφωθεί η συμφωνία. Δεν έχω δικαίωμα να κάνω κάτι για να σταματήσει η διαδικασία, αφού αυτό προβλέπεται στη συμφωνία η οποία και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. 


σχετικα αρθρα