Συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό είχε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση επεσήμανε πως «είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσιών υπαλλήλων και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν βάλουμε εναντίον των επιστημόνων μας, των δικηγόρων, των γιατρών, των οικονομολόγων, των τεχνικών».

Όπως είπε, το Ποτάμι θα συνεχίσει να μιλά ανοιχτά και τόνισε ότι «εάν υπάρξει, μια ελάχιστη διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, για σοβαρή συζήτηση χωρίς αυτά τα υπερβολικά νούμερα που θέτει ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να βρεθεί λύση στο ασφαλιστικό».

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και την αναφορά του κ. Κατρούγκαλου ότι «γραβάτα στο δικαστήριο όλοι φοράνε και το μπλοκάκι που βγάζει 800 ευρώ το μήνα και όσοι δικηγόροι βγάζουν 60, 80, 100 χιλιάρικα το χρόνο και φορούν Armani και Dior».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «έχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι, είτε δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, είτε τα έχουν βρει όλα έτοιμα. Άρα, χρειάζεται λίγο σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει, έχουν δουλέψει και έχουν δημιουργήσει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι «μια ελληνική κοινωνία χωρίς καθόλου επιστήμονες δεν μπορεί να προχωρήσει και να ζήσει», ενώ ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επεσήμανε ότι «οι υπερβολικές εισφορές στέλνουν και τους αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία, στην μετανάστευση, στην έξοδο από το επάγγελμα».