Η στήριξη των αποταμιευτικών τραπεζών είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη, ανέφερε ο  υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε δηλώσεις του μετά την  παρουσίαση που του έκαναν οι εκπρόσωποι ενώσεων γερμανικών αποταμιευτικών και συνεταιριστικών τραπεζών, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η εμπειρία από επιτυχημένα μοντέλα θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για τη δημιουργία ανάλογων ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Κατά την συνάντηση, παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή του Ιδρύματος για τη Διεθνή Συνεργασία των Ταμιευτηρίων και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανικών Ταμιευτηρίων:

  • Το επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας των αποταμιευτικών και συνεταιριστικών τραπεζών στη Γερμανία
  • Η σημασία του -ως έτερου τραπεζικού πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας- για τη στήριξη και ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, «οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία στη βάση της συναντίληψης ότι η ευρωζώνη και η Ε.Ε. δεν χρειάζονται μόνο έναν ενιαίο χώρο κεφαλαιαγορών, αλλά και μικρές τράπεζες, είτε συνεταιριστικές είτε ειδικού σκοπού, οι οποίες είναι καταλληλότερες να εξυπηρετήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ανάγκες της πραγματικής οικονομίας».