Σε ευθεία αντιπαράθεση με αντεγκλήσεις και αντικείμενο το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, επιδόθηκαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή.

Την αρχή έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο για εξευτελιστικό βίντεο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά. « Απ’ όλη την Αριστερά μπορεί να τους έχει μείνει μόνο ο Σταλινισμός και να τον εκφράζουν με μορφές πολιτικής αλητείας», είπε ο κ. Λοβέρδος και ζήτησε από τα κόμματα να μην καταλήγουν σε «χυδαία, φασιστικού τύπου επιχειρήματα».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της  ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έκανε για πρωτοφανές περιστατικό. Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, πως προσπαθούν να δυναμιτίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης και κάλεσε τη κυβέρνηση να μη φέρει τη τροπολογία το ΕΣΡ.

«Η χώρα βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται ως καλοί καουμπόηδες και τους έξω ως κακούς ινδιάνους δεν βοηθά τη χώρα», είπε.

«Πράγματι η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα απολογισμού έτους μάχης. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε προβολή της χρονιάς που περάσανε, τα σημαντικότερα γεγονότα! Τι ενοχλεί ακριβώς;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και πρόσθεσε:

Είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά των ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων όπως και η βιομηχανία των παραπλανητικών δημοσκοπήσεων.

«Θέλω να θυμίσω ότι τα ΜΜΕ με νούμερα και ονόματα χρωστάνε 808 εκατ. ευρώ τα οποία είναι πιθανό να είναι δανεικά και αγύριστα», είπε από την πλευρά του ο Θ. Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ και ζήτησε από την αντιπολίτευση περισσότερη σεμνότητα και λιγότερη «επιλεκτική ευαισθησία».