current views are: 8

25 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση17:55

Θύελλα αντιδράσεων για το βίντεο στη γιορτή του ΣΥΡΙΖΑ

Μέτωπο κατά της κυβέρνησης ανοίγει η Ένωση Συντακτών, με αφορμή βίντεο που προβλήθηκε χθες  και από την κρατική τηλεόραση για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο.

Δημοσίευση 17:55’

Μέτωπο κατά της κυβέρνησης ανοίγει η Ένωση Συντακτών, με αφορμή βίντεο που προβλήθηκε χθες  και από την κρατική τηλεόραση για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο.

Μέτωπο κατά της κυβέρνησης ανοίγει η Ένωση Συντακτών, με αφορμή βίντεο που προβλήθηκε χθες και από την κρατική τηλεόραση για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο. Με τίτλο «Χτυπήματα Tae Kwon Do στην ενημέρωση», η ΕΣΗΕΑ κατηγορεί σε ανακοίνωσή της την κυβέρνηση ότι κινείται στην ίδια γραμμή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στοχοποιώντας συνολικά τους δημοσιογράφους. 

Στο βίντεο περιλαμβάνονταν στιγμιότυπα με δημοσιογράφους από τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε εκπροσώπους της διαπλοκής. «Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ​.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών:

Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό.

Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση.

Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκλήθηκε και στη Βουλή.Την αρχή έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο για εξευτελιστικό βίντεο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά. « Απ’ όλη την Αριστερά μπορεί να τους έχει μείνει μόνο ο Σταλινισμός και να τον εκφράζουν με μορφές πολιτικής αλητείας», είπε ο κ. Λοβέρδος και ζήτησε από τα κόμματα να μην καταλήγουν σε «χυδαία, φασιστικού τύπου επιχειρήματα».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της  ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έκανε για πρωτοφανές περιστατικό. Απευθυνόμενος στους συναδέλφους τουΣΥΡΙΖΑ, είπε, πως προσπαθούν να δυναμιτίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης και κάλεσε τη κυβέρνηση να μη φέρει τη τροπολογία το ΕΣΡ.

«Πράγματι η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα απολογισμού έτους μάχης. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε προβολή της χρονιάς που περάσανε, τα σημαντικότερα γεγονότα! Τι ενοχλεί ακριβώς;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας 


σχετικα αρθρα