Συστάσεις για συζήτηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό απηύθυνε μέσω του Mega ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος, παράλληλα, τόνισε ότι το πρόβλημα στην περίπτωσή τους είναι το ό,τι εισέπρατταν επιδοτήσεις και άνθρωποι που δεν ήταν αγρότες

Το πρόβλημα των αγροτών έγκειται στο ότι ορισμένοι που έχουν μεγάλες εκτάσεις αλλά δεν είναι πραγματικοί αγρότες εισέπρατταν τις επιδοτήσεις σε βάρος των πραγματικών αγροτών, που θα έπρεπε να έχουν αφορολόγητο στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο.

"Παλεύουμε να προστατεύσουμε τις ομαδικές απολύσεις", τόνισε, επίσης, ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε ότι στόχος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με το κουαρτέτο είναι να μη γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε πως στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση επιθυμεί να προστατεύσει τους νέους επιστήμονες και ταυτόχρονα να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

'Οπως υπογράμμισε:

Η πρόταση των δανειστών ήταν να κόψουμε συντάξεις και η απάντησή μας ήταν ότι αυτό δεν γίνεται.

Ο ίδιος, τέλος, κάλεσε τους αγρότες να αφήσουν τα μπλόκα και να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον πρωθυπουργό ώστε να βρεθεί λύση.