Στις απόψεις των ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΙ με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τονίζοντας ότι υπάρχουν ενστάσεις όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και προτάσεις από το κίνημα, οι οποίες θα κατατεθούν το απόγευμα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ: 

Σήμερα θα ακουστεί η πρόταση των ΑΝΕΛ που θα διασφαλίζει ότι δεν θέλει να κλείσει ούτε ένα γραφείο επιστήμονα και κυρίως των νέων. Από την πρώτη προσέγγιση του ασφαλιστικού θίγονται αρκετά. Το έχω πει εδώ και μια εβδομάδα ότι έχουμε ενστάσεις σε θέματα που θίγουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπάρχουν φαινόμενα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Εξέφρασε, την ίδια στιγμή, την στήριξή του στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τονίζοντας ότι ''αυτό αφορά τους μεγάλους, δεν θα ήθελα να βάλω μέσα τους πιο χαμηλόμισθους. Οι μικρομεσαίοι ήταν ανέκαθεν η ραχοκοκοκκαλιά της οικονομίας. Όταν άκουσα τους αριθμούς που δώσανε για τον ΟΓΑ είπα ότι αυτό δεν είναι δίκαιο''.

Παράλληλα, όπως τόνισε, ο κ. Κουίκ, η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους νέους επιστήμονες στρογγυλεύει και χαλαρώνει την κατάσταση, ενώ υπάρχουν ακόμα περιθώρια για βελτιώσεις. 

Ο κ. Κουίκ πρόσθεσε, επίσης, ότι οι μηχανικοί ήταν οι κατεξοχήν κλάδος που χτυπήθηκε από την κρίση, ενώ σε σχέση με τους αγρότες τόνισε ότι θα πρέπει να κρατάνε ''βιβλία εσόδων εξόδων, καθώς θα είναι ωφελημένοι και θα παίρνουν και επιστροφές''. 

Σε σχέση με την πρόταση των ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό επισήμανε:

Καταρχήν συνυπογράφω τις ανησυχίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τον βουλευτή μας Βασίλη Κόκκαλη.

Από την άλλη υπάρχει η πρόταση του Δημήτρη Καμμένου που με με μια ομάδα συναδέλφων της ΚΟ - και ξεκινά με 10% ως πλαφόν στο καθαρό εισόδημα-, βάζει την εισφορά στο πραγματικό και όχι σε πλασματικό εισόδημα, ενώ υπάρχει και το 1 επί τις χιλιοις των τραπεζικών συναλλαγών που θα αποφέρουν 700 εκατ. στα ταμεία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν γίνει τρεις ενημερώσεις από τον κ. Κατρούγκαλο και έχουν ανταλλαχθεί απόψεις, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί ''άκρη με τους ελεύθερους επαγγελματίες''. 

Κάλεσε, τέλος, ότι οι αγρότες θα πρέπει να δουν τον πρωθυπουργό γιατί θα έχουν κέρδος από αυτή τη συνάντηση:

Οι αγρότες να δουν τον πρωθυπουργό. Κάποτε επί Σημίτη τρώγανε ξύλο, τώρα τους καλεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.  Θα έχουν κέρδος ότι τον συναντήσουνε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τους κατεξοχήν αγρότες από τους δήθεν αγρότες.