Σε θέση μάχης βρίσκονται στη ΝΔ για την συζήτηση στη βουλή για το ασφαλιστικό.  

Ουσιαστικά αυτή η συζήτηση θα είναι και η παρθενική του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και στη ΝΔ ποντάρουν πάρα πολύ στα αποτελέσματα.

Συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ δήλωνε στο newpost  ότι «η πρώτη εντύπωση όπως και η πρώτη μάχη είναι πάντα πολύ σημαντικές». Με αυτό το δόγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να καταθέσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό που άλλωστε ζητούν μετ΄ επιτάσεως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη ΝΔ προσπερνούν σχεδόν αδιάφορα τα σενάρια που αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός προκάλεσε την συζήτηση για το ασφαλιστικό για να »παγιδεύσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει τις απαντήσεις του εντός του κοινοβουλίου. Μάλιστα όπως εκτιμούν οι επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού η συζήτηση στη βουλή θα γυρίσει μπούμερανγκ στον πρωθυπουργό που θα κληθεί να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων που θα τεθούν από τον κ Μητσοτάκη. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί γιατί άνοιξε το θέμα του ασφαλιστικού, θα ζητήσει να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός τις υποτιθέμενες βελτιώσεις σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να δεσμευτεί ότι δεν θα περικοπούν οι κύριες συντάξεις. Και όλα αυτά όχι για να υπερψηφίσει το ασφαλιστικό η ΝΔ αφού αυτό έχει αποκλειστεί εδώ και πολλές εβδομάδες αλλά για να «εκθέσει» τον Αλέξη τσίπρα που όπως εκτιμούν στη ΝΔ δεν λέει όλη την αλήθεια για τις συντάξεις.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει και την πρόταση της ΝΔ για την προστασία των κύριων συντάξεων, των κατώτατων συντάξεων αλλά και ένα δίχτυ προστασίας για ένα μεγάλο μέρος των επικουρικών. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα εκφράσει και την αντίθεσή του στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων αφού στη ΝΔ εκτιμούν ότι κάποια ταμεία πρέπει να διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους ώστε να υπάρχει διακύμανση των εισφορών των ασφαλισμένων ανάλογα με τα έσοδα και το εισόδημά τους. Για όσα ταμεία κριθεί απαραίτητη η ενοποίηση θα πρέπει να προβλεφθεί ένα εύλογο μεταβατικό στάδιο έως ότου εξισωθούν οι εισφορές των ασφαλισμένων. 

Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρατά» και μια απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του στην ομιλία του στην επέτειο του ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.