Την πεποίθηση ότι το Ποτάμι τάσσεται υπέρ των συνεργασιών και όχι υπέρ των συγχωνεύσεων και των συγκολλήσεων εξέφρασε στο Πρακτορείο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς
 
Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά:

Από γεννησιμιού μας είχαμε πει ότι είμαστε το κόμμα των συνεργασιών, εμείς θέλουμε να ωθήσουμε τις πολιτικές δυνάμεις στο να συνεργάζονται, όπως γίνεται και στην Ευρώπη όπου το 90% των κυβερνήσεων είναι συμμαχικές άνω των τεσσάρων κομμάτων. Εμείς κάτι τέτοιο θέλουμε να κάνουμε και στην Ελλάδα, να δείξουμε σε όλους ότι μπορούνε τα κόμματα να συνεργάζονται, αλλά με ατζέντα, με πρόγραμμα, όχι να συνεργάζονται γενικώς και αορίστως.

Σε σχέση με τη δημοσκοπική υποχώρηση του Ποταμιού, ο κ. Αμυράς εξέφρασε την άποψη ότι «είναι μία ενδιαφέρουσα περίοδος, έχουμε μία ζωηρή κινητικότητα και σε τρεις βδομάδες, που έχουμε το συνέδριό μας, θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα επαναξεκινήσουμε με διαφορετικό τρόπο την προσπάθειά μας».

«Ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Ποταμιού, δεν χρειάζονται βιασύνες», προσέθεσε ο βουλευτής, εκτιμώντας ότι «στην αρχή ο κόσμος ήταν ερωτευμένος σε μεγάλο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν άκουγε ό,τι και να του έλεγε κανείς», ενώ «τώρα σε έναν μεγάλο βαθμό, κάποιοι πολίτες και ψηφοφόροι είναι ερωτευμένοι με τον κύριο Μητσοτάκη, την εκλογή του».

Προέβλεψε επίσης ότι το τοπίο θα αλλάξει «μόλις κατακάτσουν οι έρωτες και η πραγματικότητα αρχίσει να γίνεται παρούσα».

Σε σχέση με τον πολιτικό χώρο, στον οποίο τοποθετείται το Ποτάμι, ο κ. Αμυράς επισήμανε ότι σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, στο οποίο, όπως είπε, συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες φίλοι και εθελοντές του κόμματος, «στη συντριπτική πλειονότητα οι άνθρωποι, που μας στηρίζουν και είναι πολύ κοντά, απεφάνθησαν ότι εμείς προσδιοριζόμαστε καθαρά ως ένα κεντρώο κόμμα, ούτε κεντροαριστεροί, ούτε κεντροδεξιοί, ριζοσπαστικό κέντρο θέλουν να είμαστε, δηλαδή να προχωράμε μεταρρυθμίσεις χωρίς να φοβόμαστε, αλλά μεταρρυθμίσεις με μία κοινωνική ευαισθησία, μέριμνα».