Στην παραδοχή ότι δεν είναι δίκαιο το φορολογικό σύστημα που ακολουθεί τώρα η κυβέρνηση κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, από το βήμα του συνεδρίου της Ναυτεμπορικής, υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι επιθυμεί να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα η αξιολόγηση, προκειμένου να ξεκινήσει στην συνέχεια ο διάλογος για το χρέος. 

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε ότι δεν θα ληφθούν μέτρα που θα προκαλέσουν πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας, αλλά ούτε και μέτρα που θα οδηγήσουν κλάδους ή περιοχές της χώρας σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι είναι σήμερα.

Ο κ. Αλεξιάδης ζήτησε ακόμη «να μην αφήσουμε την κρίση να μεταβληθεί σε κοινωνική κρίση», ενώ υπάρχει μια κυβέρνηση που αγωνίζεται -υπάρχει ένα σχέδιο ψηφισμένο στη Βουλή- και θέλει να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η αξιολόγηση, ώστε μετά να ξεκινήσει ο διάλογος για το χρέος. 

Παράλληλα, χρέωσε σε ορισμένους «πολιτική ανευθυνότητα» την ώρα υλοποίησης της συμφωνίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «για την κυβέρνηση και στα θέματα φορολογίας και στα υπόλοιπα δεν υπάρχει plan b, δεν υπάρχει ομάδα χ, ψ, ω».

Από την άλλη πλευρά, παραδέχθηκε ότι δεν είναι δίκαιη η φορολογική πολιτική που είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει η κυβέρνηση τώρα, αλλά πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα, διαφορετικά θα είχαμε μείνει στην ιδεολογική μας καθαρότητα».

Ειδικά για τα θέματα φορολογίας ανέφερε ότι το 2015 οι εισπράξεις ήταν μεγαλύτερες από εκείνες του 2014. «Δεν είμαστε πίσω, έχουμε υπέρβαση και υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού», τόνισε.

Όπως τόνισε:

Χτίζουμε βήμα - βήμα μια άλλη φορολογική πολιτική με διάλογο.

Τέλος, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι η Eλλάδα και η ελληνική ναυτιλία θα βγουν πιο δυνατές από την κρίση.