Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με αιχμή την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Χθες, ο υπουργός σε δηλώσεις του στον Real FM, κράτησε εκ νέου αποστάσεις από την πώληση του ΟΛΠ, λέγοντας πως «δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαγωνιστική διαδικασία που προβλέπεται από τη συμφωνία με τους δανειστές, την οποία ψήφισε η Βουλή», και στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα:

Σας θυμίζω ότι προ δύο εβδομάδων ο κ. Πιτσιόρλας συνέδεσε τον ρόλο του στον ΤΑΙΠΕΔ και την ευθύνη του για τις αποκρατικοποιήσεις ως βάση και πλαίσιο για την ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου της Δημοκρατικής Αριστεράς όπως την είπε, με τη συνεργασία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.  Αυτό είναι άποψη που μπορεί να βρει έκφραση σε οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης, της ΚΟ, ή του ΣΥΡΙΖΑ;

«Ως προς τις πολιτικές του απόψεις τις οποίες μπορεί να έχει, αλλά δεν μπορεί να τις συνδέει όμως με τον ρόλο του, βεβαίως υπάρχει θέμα, το εξέφρασε άλλωστε και ο κ. Παππάς» είπε στη συνέχεια.

Επανερχόμενος στο θέμα της παραχώρησης του 67% στον ΟΛΠ, τόνισε πως δεν υπάρχει συμφωνία και παραμένουν ανοιχτά όπως είπε 4-5 μεγάλα ζητήματα, όπως το θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Λιμάνι.

Σήμερα, ήταν η σειρά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ να απαντήσει στις αιχμές Δρίτσα. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο Στέργιος Πιτσιόρλας υποβάθμισε τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα. «Είναι δευτερεύουσας σημασίας αυτές οι δηλώσεις. Προφανώς, για μια τέτοια μεγάλη απόφαση, θα υπάρχουν διαφωνίες. Σε όλα τα επίπεδα υπήρξε ενημέρωση όλων. Το ΤΑΙΠΕΔ από μόνο του δεν θα έπαιρνε μια τέτοια μεγάλη απόφαση».

Σημειώνεται ότι την ημέρα που ο ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι η Cosco είναι ο προτιμητέος επενδυτής για την παραχώρηση του 67% του ΟΛΠ, ο υπουργός Ναυτιλίας με γραπτή του παρέμβαση ζητούσε, κατόπιν εορτής, αναλυτική ενημέρωση για την απόφαση του Ταμείου να γίνει δεκτή η προσφορά της Κινεζικής εταιρείας καθώς επίσης και τα έγγραφα με βάση τα οποία ελήφθη η εν λόγω απόφαση.

Μάλιστα, τότε από το γραφείο του κ. Δρίτσα, διέρρευσε πως ο υπουργός ενημερώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ καθυστερημένα και συγκεκριμένα από δελτίο Τύπου…