Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμές για τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναφορικά με τις συντάξεις και τους μισθούς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, όπου διεξάγεται η προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση γαι το ασφαλιστικό. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ταξική αντίληψη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν είναι κοστολογημένη. 

Σχολιάζοντας την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη διακυβέρνηση επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο απολογισμός είναι ο εξής: είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας».

«Οδηγήσατε τη χώρα στα όρια της εξόδου από την Ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες και επιλέξατε να διοργανώσετε μια φιέστα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές του περασμένου Γενάρη τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα», είπε στη συνέχεια και με αφορμή το ασφαλιστικό και την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο, στην οποία επιμένει η κυβέρνηση, απαντά: «Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε αυτά;»

Και συνέχισε: «όταν μιλούσατε για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; την κατάργηση με ένα νόμο του μνημονίου; Ο κατάλογος είναι ατελείωτος» και τον κατηγόρησε ότι επιλέγει τον διχασμό των Ελλήνων.

«Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος, μας πάτε πολύ πίσω σε εποχές διχασμού που τόσο στοίχισαν στην πατρίδα μας».

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ «στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε κανένα δημοσιονομικό αίτημα για περικοπές των συντάξεων παρά μόνο για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις», ενώ χαρακτήρισε το παρόν σχέδιο μια στρεβλή και πολύ χειρότερη εκδοχή του νόμου 3863, του νόμου Βρούτση δηλαδή.

Στη συνέχεια τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν είναι κοστολογημένο, κατηγορώντας την ότι «η άρνηση και η αδυναμία σας να το κοστολογήσετε καθυστερεί τη διαπραγμάτευση».

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα σχέδιο που «τιμωρεί την εργασία και τη δημιουργία» και το οποίο «μεταθέτει το πρόβλημα για το μέλλον».

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη «υπονομεύει την έννοια της ασφαλιστικής συνείδησης», την οποία επικαλέστηκε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, και «μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα σε προνοιακό».

Ακόμα είπε ότι «κηρύσσει ένα πόλεμο γενιών»,  «πολεμά τη δημιουργική Ελλάδα» και  «δείχνει μια ταξική αντίληψη», η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο της κυβέρνησης.

Τέλος, αναφερόμενος στους αγρότες είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα:  «γιατί δεν πάτε εσείς ο ίδιος στα μπλόκα των τρακτέρ;»