current views are: 6

26 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση19:02

Καμμένος: Η ομιλία Μητσοτάκη είχε άρωμα Σημίτη (Βίντεο)

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Πάνος Καμμένος την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. 

Δημοσίευση 19:02’

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Πάνος Καμμένος την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. 

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Πάνος Καμμένος την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη είχε άρωμα Σημίτη!» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπενθυμίζοντας Η Νέα Δημοκρατία είχε δώσει μάχη το 2000 ενάντια σε αυτή την ασφαλιστική μεταρρύθμιση:

Την εποχή Σημίτη και Γιαννίτση, αρχηγός της ΝΔ ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ, και από την πτέρυγα της ΝΔ δίναμε μάχη κατά του Γιαννίτση γιατί τζογάρανε την περιουσία στα ταμεία. Μετά τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, τα ξεχάσαμε όλα αυτά; 

«Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη ότι όταν έφευγε ο κ. Σαμαράς το 2014, τα προαπαιτούμενα της τρόικας ήταν μόνο δύο, καταθέτω στα πρακτικά το email Χαρδούβελη. Θυμάστε τι λέει;» ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων:

Κόψατε μεσοσταθμικά τις συντάξεις κατά 41%. Υπάρχει το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Το 2050 ένας στους δύο πολίτες θα είναι πάνω από 65 ετών. Την ανεργία από 13% το 2009, έφτασε στο 25,5%. Μειώθηκαν οι μισθοί και οι ασφαλισμένοι. 

Πόσα χαθήκανε από το PSI; 13 δισεκατομμύρια ήταν η μείωση του PSI, που μαζί με τη μείωση των εισφορών του 2014 οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. 

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η άμεση παρέμβαση στο ασφαλιστικό ​είναι επιτακτική ανάγκη. «Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις μεγάλες οικογένειες. Ένα μεγάλο πρόβλημα δεν λύνεται ως γόρδιος δεσμός αλλά με διαδοχικές παρεμβάσεις. Ζητάμε όμως τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για όσους οδήγησαν τα Ταμεία στην κατάσταση που βρίσκονται». 

Όσον αφορά την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «πιστεύουμε ότι όλα τα ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας να πάνε σε αυτά των ενόπλων δυνάμεων. Το ΝΑΤ πρέπει να παραμείνει ως έχει».  

 

 

 


σχετικα αρθρα