Αποκαλυπτική για την πολιτική που θα ακολουθήσει χαρακτήριζαν κυβερνητικές πηγές την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος», αλλά αποκάλυψε ότι:

  • Επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.
  • Προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση!
  • Επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα -πάντα αμετανόητος…
  • Καλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία!
  • Άσκησε κριτική στη ΝΔ και απένειμε έπαινο στον Τ. Γιαννίτση

Παράλληλα, στηλίτευαν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «ουσιαστικά δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό παρά, μόνο, επανέφερε στην επιφάνεια, σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, το mail Γκ. Χαρδούβελη!».

Οι ίδιες πηγές κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι:

Ο κ. Μητσοτάκης συντάχθηκε κάτω από τις «φτερούγες του ΔΝΤ» αγνοώντας ακόμα και τις διαφορές που έχει το Ταμείο με Κομισιόν και ΕΚΤ.

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Αφού ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται άνετα μέσα στην αίθουσα της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγει ξανά να μιλήσει με διαρροές (όπως έκανε και στη συνάντηση στο Μαξίμου) και μάλιστα λίγο πριν ανέβει στο βήμα για τη δευτερολογία του. όσοι είδαν κατάλαβαν, άλλωστε το κατά συρροήν ψέμα δεν μπορεί να νικήσει ποτέ την αλήθεια» σημείωναν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.