Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε κατά τη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που κάλεσε σε απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Ποιος θα μπορούσε να προτείνει τέτοια βάρβαρα μέτρα και να τα παρουσιάζει ως φιλολαϊκά; Οι σεσημασμένοι του μνημονίου - όπως αποκαλείτε κόμματα της αντιπολίτευσης - ή εσείς που ήρθατε με τον μανδύα του αντιμνημονιακού;» για να συνεχίσει «Το δίπολο «ναι» ή «όχι», μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί τελείωσε. Όλοι είστε μνημονιακοι».

Κορύφωσε την επίθεσή του στην κυβέρνηση ότι λέει «ψέματα» και επενδύει σε κοινωνικούς αυτοματισμούς για να στοχοποιήσει τους αγρότες και όσους διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα.

«Αφήστε την καραμέλα, τα ψέματα και την προβοκάτσια ότι στον δρόμο είναι οι πλούσιοι και οι μεγαλοαγρότες. Λέτε ψέματα» είπε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει «κανείς δεν πρέπει να πιστέψει λέξη από όσα λέει η κυβέρνηση. Ήταν όλα προσχεδιασμένα».

«Η κυβερνητική προπαγάνδα είναι εξοργιστική. Αναφέρει ότι δεν φέρνει νέες περικοπές ενώ οι συντάξεις μειώνονται. Διαλύετε τις επικουρικές, μειώνετε τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, τσακίζετε τις αναπηρικές συντάξεις, αφήνετε στο έλεος της τύχης χιλιάδες ανθρώπους ανίκανους για εργασία» είπε σε άλλο σημείο ενώ αναρωτήθηκε τι έγινε με την 13η και 14η σύνταξη που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι ένας: να κερδίσει χρόνο, να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση, να στήσει ακόμα έναν ψεύτικο καυγά εντυπώσεων» είπε και συμπλήρωσε «Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται , δεν παίρνει από τροποποιήσεις πρέπει να αποσυρθεί όπως ζητούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε διαδηλώσεις στα μπλόκα» είπε.

Ποιος στήριξε και χαιρέτησε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο; Ο ΣΕΒ, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι εταίροι σας στην ΕΕ. Το σύνολο της λαϊκής πλειοψηφίας είναι απέναντι» σημείωσε για να υποστηρίξει ότι το ασφαλιστικό στοχεύει στην ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης. «Με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού εκτοπίζονται βίαια χιλιάδες αγρότες και μικροεπαγγελματίες που δεν θα αντέξουν και θα αντικατασταθούν από μεγάλες επιχειρήσεις γι αυτό και σας στηρίζουν στους σχεδιασμούς σας οι μεγαλοβιομήχανοι» είπε και πρόσθεσε « στο βρώμικο πόλεμο προπαγάνδας ακούμε για το κοστοβόρο ασφαλιστικό σύστημα και αρνητικές αναλογίες συνταξιούχων εργαζομένων τα ελλείμματα ταμείων, για ισονομία κ.α. Ακριβώς την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενοι για να σφάζουν ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κατά τη δευτερολογία του, τόνισε ότι αυτό δείχνει πως οι κατακτήσεις των εργαζομένων στο εκμεταλλευτικό σύστημα είναι υπό συνεχή αμφισβήτηση.

Επανέλαβε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν βελτιώνεται και τόνισε ότι «δεν πρέπει να έλθει καν στην Βουλή για συζήτηση και αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί αν δημιουργηθεί ένα κίνημα παλλαϊκού ξεσηκωμού».

Σε ότι αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «η ΝΔ ίδια και απαράλλαχτη από το παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα χούγια του παλιού ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι «πάει να στηθεί το νέο δίπολο» με την αντιπαράθεση να επικεντρώνεται στο «ποιός θα κάτσει στον σβέρκο του λαού».