Για «απροκάλυπτο θατσερισμό» κατηγορεί η κυβέρνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη παίρνοντας αφορμή από τις θέσεις που ανέπτυξε χθες στη Βουλή, αλλά και από μια φράση του: όπως είπε στην πρωτολογία του, «δεν σας αρέσουν οι αριθμοί, βλέπετε, εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους, όμως οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα». 

Από εκεί και πέρα, τα ίδια στελέχη σημείωναν πως, «όσοι περίμεναν να ακούσουν επιτέλους τις προτάσεις τα ΝΔ για το ασφαλιστικό, αντί της κυβερνητικής πρότασης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση εισηγείται: 

Την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, όπως ζητούν οι δανειστές», με την κυβέρνηση να σχολιάζει περαιτέρω, «κάτι που ισοδυναμεί με σκληρές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις». 

«Την υποκατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική». Εδώ, υποστήριζαν πως «αυτό ίσως χρειαστεί να το εξηγήσουν περισσότερο – ή μήπως σκοπίμως απέφυγαν κάτι τέτοιο;». 

«Νέα περικοπές στις συντάξεις» (Με την πρόταση να κοπούν περισσότερο οι κρατικές επιχορηγήσεις στα Ταμεία). 

«Την παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων για οφειλές των αγροτών στον ΟΓΑ», χωρίς κάποια άλλη πρόταση για τους αγρότες. 

«Τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων», ενώ συγχρόνως η ΝΔ μέμφεται την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να στρέψει την μία κοινωνική κατηγορία εναντίον της άλλης. 

«Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού;», αναρωτιούνται οι κυβερνητικοί κύκλοι. 

Και προσθέτουν:

«Φυσικά ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού μέσα από μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (στην οποία έχουν συμφωνήσει οι εργοδοτικές οργανώσεις) ή υπέρ μιας νέας, 12ης στην σειρά, οριζόντιας μείωσης στις συντάξεις».