Την ΕΡΤ επισκέφθηκαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριος Λαζαρίδης, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρό της, Διονύση Τσακνή, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Λάμπη Ταγματάρχη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

Προγραμματίζαμε ενημερωτική συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΡΤ, εδώ και καιρό. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η δημόσια συζήτηση που πυροδότησε πρόσφατα, το προπαγανδιστικό βίντεο που παρουσιάστηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, επίσπευσε αυτήν τη συνάντηση. Ήταν μια ουσιαστική συνάντηση, όσον αφορά στην ενημέρωση που πήραμε. Ταυτόχρονα, μας έδωσε τη δυνατότητα να υπογραμμίσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ.

«Την ΕΡΤ, τη δημόσια τηλεόραση, την πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες. Γι’ αυτό και οφείλει να σέβεται την ενημέρωση όλων των Ελλήνων. Δεν θα πρέπει η δημόσια τηλεόραση να λειτουργεί ως τηλεοπτική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό, η Κυβέρνηση έχει πολλές ευθύνες που εμείς και θα παρακολουθούμε και θα αναδεικνύουμε - και κοινοβουλευτικά - όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Καλό και εποικοδομητικό χαρακτηρίζει από την πλευρά της η ΕΡΤ Α.Ε. το σημερινό κλίμα της συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα αξιοπιστίας, αντικειμενικότητας και ο ευρύτερος ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ ενώ για το επίμαχο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ που προβλήθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό του ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Tae Kwon Do, η ΕΡΤ σημειώνει ότι δεν είναι ο ρόλος της να καθορίζει τι, πώς και πότε θα προβληθεί στις συγκεντρώσεις όλων των κομμάτων. Απλώς τις αναμεταδίδει. «Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής είδε ή μπορεί να ανατρέξει στο site της ΕΡΤ και να διαπιστώσει ότι υπήρχε διαρκής σήμανση «Tae Kwon Do»– απευθείας» αναφέρει η ανακοίνωση.