Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σχετικά με ελλείψεις στην Ελλάδα ως προς τη φύλαξη των συνόρων. 

«Οι, δυστυχώς, αναμενόμενες, σημερινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανοίγουν με τον πιο επίσημο τρόπο ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας με την Ευρώπη. Ένα νέο κεφάλαιο που θα μας εγκαταστήσει στο περιθώριο της Ένωσης αν δεν πράξουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, αυτά που μας αναλογούν. Η κυβέρνηση έδωσε ισχύ και επιχειρήματα σε κάθε ακραία φωνή εντός της ΕΕ» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη και συνεχίζει: 

Το «δόγμα Καμμένου» σε συνδυασμό με τις κενές περιεχομένου μεγαλοστομίες του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν αδιέξοδα. 

Όπως αναφέρει, «η παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης οδήγησε τη χώρα στη δύσκολη θέση να πρέπει να επιλέξει μεταξύ του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στη χώρα ή στην έξοδο της από τον ενιαίο χώρο Σένγκεν. Η σημερινή, ανίκανη εθνολαϊκιστική κυβέρνηση μπορεί να καταφέρει να συμβούν και τα δυο. Πρέπει να το σταματήσουμε».
 
Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για καμία καθυστέρησης, ενώ υπογραμμίζει ότι για τη συζήτηση αλλαγής του Δουβλίνου, τώρα συζητείτραι η αναθώρηση της Σένγκεν.

Αναλυτικά αναφέρει:

Πλέον δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα.  Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει όλα όσα η ίδια συμφώνησε για να επανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία. Στην αρχή της προσφυγικής κρίσης ελπίζαμε σε αλλαγές στον κανονισμό Δουβλίνο για την πιο ορθολογική κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ. Αντί γι αυτό σήμερα συζητείται η αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν
 
Για την  έλλειψη συντονισμού και αποτελεσματικότητας κάποιος πρέπει να χάσει τη θέση του. Τα παιχνίδια σε βάρος της χώρας  πρέπει να τελειώσουν.
 
Εμείς σε αυτήν την κρίση ευρωπαϊκών διαστάσεων απαντάμε με περισσότερη Ευρώπη. Αυτό πρέπει όμως να το αντιληφθούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.