Με επίθεση στη ΝΔ και σημαία το «μαύρο» που έριξε στην ΕΡΤ η κυβέρνηση Σαμαρά απάντησε στον Γιώργο Κουμουτσάκο και τα σχόλια του περί «τηλεοπτικής εφημερίδας» του ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ράνια Σβίγκου.

«Τα «έργα και οι ημέρες» της ΝΔ στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούνται», είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «ευτυχώς, οι μέρες αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Σχολιάζοντας, τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μετά την επίσκεψη του στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η κ. Σβίγκου επισημαίνει ότι «από τις συνεχείς παρεμβάσεις της, ως το αντισυνταγματικό "μαύρο" στην ΕΡΤ, η ΝΔ έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την πολυφωνία και την ανεξάρτητη ενημέρωση».

Σημειώνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «τόσο με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όσο και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ, βάζει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και προασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία προβάλλει συνεχώς νέες δικαιολογίες για να μην αλλάξει τίποτα στον χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ».