Ως «προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συμπάθειας προς το δολοφόνο και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”», σχολιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που βασίζεται στο βιβλίου του Σάββα Ξηρού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού κάνει έμμεση αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, τονίζει μεταξύ άλλων ότι αποτελεί «αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας, να κρίνουμε τον τρόπο έκφρασης του κεντρικού πολιτιστικού θεσμού της χώρας», επισημαίνοντας ότι χρηματοδείται από τους Έλληνες φορολογούμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κυρ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Εκτός από πολιτικοί είμαστε και άνθρωποι.

Προσωπικά, έχω βιώσει, μέσα στην ίδια μου την οικογένεια, τι σημαίνει να σου σκοτώνουν, άνανδροι δολοφόνοι, έναν άνθρωπο που αγαπάς με όλη σου την καρδιά.

Και τούτη την ώρα νοιώθω έντονη την ανάγκη να πω, ότι η επιλογή του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει - με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου - παράσταση, βασισμένη και σε κείμενα του ισοβίτη τρομοκράτη Ξηρού, αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συμπάθειας προς το δολοφόνο και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”.

Αναφαίρετη αρχή της Δημοκρατίας το δικαίωμα στην έκφραση, αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας, να κρίνουμε τον τρόπο έκφρασης του κεντρικού πολιτιστικού θεσμού της χώρας.