Τις προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, το φορολογικό, τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, όπως επίσης και τον Εμπορικό Οδικό Χάρτη για την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με ορίζοντα το 2020 κατέθεσε η διοίκηση της Συνομοσπονδίας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που προκαλείται από την πολιτική αβεβαιότητα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υφίσταται τις συνέπειες του γεγονότος, ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει, κάτι που δεν πρόκειται να επαναλάβει η ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση δήλωσε από την πλευρά του ότι όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετώπισαν αντίστοιχα δημοσιονομικά προβλήματα με αυτά της Ελλάδας, σήμερα δίνουν προτεραιότητα στην ενίσχυση και ανάπτυξη των ΜμΕ για τη νέα προγραμματική περίοδο και πρόσθεσε: 

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα παλεύει να σταθεί όρθια με λύσεις «έκτακτης ανάγκης» που υπονομεύουν την επιστροφή στην ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Το ελληνικό εμπόριο παρά τις σοβαρές απώλειες σε πολύ δύσκολες συνθήκες, έδειξε εντυπωσιακή αντοχή και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί και όχι να τιμωρηθεί. Ειδικά όσον αφορά στο ασφαλιστικό, που αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα, ελπίζουμε να εισακουστούν οι διορθωτικές παρεμβάσεις μας και να επικρατήσει η λογική.