Φωτιά άναψε στη Βουλή η πολύκροτη τροπολογία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και αφορά τον ορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών με διάταξη νόμου. Για το θέμα, που εδώ και καιρό έχει προκληθεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων, η ΝΔ διά του Μάκη Βορίδη εγείρε ζήτημα αντισυνταγματικότητας, χαρακτήρισε κλαυσίγελο τη τροπολογία σημειώνοντας πως είναι «για γέλια και κλάματα». Όπως είπε, το Σύνταγμα ορίζει πως τον έλεγχο των αδειών τον καθορίζει το ΕΣΡ και ότι ο κ. Παππάς με τη στάση του καταργεί το Σύνταγμα και καθορίζει τον αριθμό των αδειών.

Ωστόσο τα αίματα άναψαν τη στιγμή που το λόγο πήρε ο Ανδ. Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο οποίος ενώ ανέπτυσσε τα επιχειρήματά του υπέρ του απεριόριστου αριθμού των καναλιών, επιτέθηκε στον παρευρισκόμενο υπουργό Επικρατείας. «Δεν είσαι υπουργός της Βόρειας Κορέας», είπε ενοχλημένος ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Να κάτσεις κάτω, να δέχεσαι το διάλογο! Να κάτσεις κάτω, ντροπή δική σου! Να μιλάς καλά, εδώ δεν θα τραμπουκίζεις! Τους προπηλακισμούς, πέντε χρόνια τους έχουμε υποστεί, είστε εχθροί της δημοκρατίας».

«Κύριε Λοβέρδο υπάρχουν φράσεις που τους πολιτικούς τους ακολουθούν. Αυτά τα περί χουντικού κοινοβουλίου, να τα ανακαλέσετε», απάντησε ο κ. Παππάς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που αναρωτήθηκε αν η αντιπολίτευση επιθυμεί να επαναληφθούν φαινόμενο διαπλοκής, καθώς όπως είπε, αν δοθεί απεριόριστος αριθμός συχνοτήτων θα εξωθηθούν τα κανάλια να «ζήσουν με οποιονδήποτε πόρο βρουν». « Φέραμε τη διαδικασία στη βουλή ώστε να αποσυμπιεστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από οικονομικά συμφέροντα, να μπορούν να προχωρήσουν σε ουσιαστική συζήτηση που να καταλήξουμε στο ΕΣΡ που θα αναλάβει τη διαδικασία. Γιατί υπάρχει ένα παρελθόν που είναι όνειδος. Από λομπίστες των μεγάλων που μαζεύονταν στις Βρυξέλλες για να καταπέσει ο νόμος περί βασικού μετόχου! Και το γνωρίζει καλά αυτό το θέμα η Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σε ό,τι αφορά το ειδικό τμήμα της συζήτησης δηλαδή αν υπάρχει μια παράταξη να έχει το ειδικό δικαίωμα να επικαλείται ότι υπήρξε θύμα της διαπλοκής είναι η ΝΔ στο θέμα του βασικού μετόχου. Όποιος συμπλέει με τη διαπλοκή ένα διάστημα το πληρώνει ακριβά αργότερα. Δεν έχετε ηθικό δικαίωμα να μας κουνάτε το χέρι. Το χάσμα το δικό μας με τη διαπλοκή υπάρχει!», είπε από τη πλευρά του ο κ.ε. της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και κάλεσε την πλειοψηφία να συνταχθεί με τη ΝΔ και να περάσουν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ προκειμένου να αποδείξει στην πράξη όπως είπε, ότι σκοπός της δεν είναι ο έλεγχος του πεδίου των ΜΜΕ αλλά η εξυγίανση τους.

Από το ΚΚΕ,  Ν. Καραθανασόπουλος, χαρακτήρισε προσχηματική την ένσταση αντισυνταγματικότητας της ΝΔ και σημείωσε πως η διαπάλη γίνεται για το ποιος θα έχει «το πάνω χέρι» στην ενημέρωση. «Δεν αλλάζει η ουσία που είναι πως κουμάντο θα κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι», πρόσθεσε.

«θα περίμενε όμως κανείς εμείς εδώ να κάνουμε κουμάντα με τις διαφωνίες μας. Εμείς όμως! Αλλά δεν το βλέπω! Υπάρχουν 3 κόμματα με επιλεκτική ευαισθησία, το σκυλί όπου τρώει γαυγίζει λένε στο χωριό μου», σημείωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, ενώ ο κ. Γ. Καράς της ΕΚ, στήριξε την αίτηση αντισυνταγματικότητας.

« Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κάνει διαγωνισμό στις άδειες. Η παρούσα κυβέρνηση εφάρμοσε νόμο για το φόρο στη διαφήμιση», αντίτεινε ο κ. Παππάς.

Τελικά η ένσταση της αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αντιπολίτευση δεν έγινε δεκτή, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία επέμεινε στην συνέχιση της διαδικασίας.