Σε ακροδεξιούς κύκλους αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ  τα επεισόδια που έγιναν χθες στο Βελλίδης στα εγκαίνια της Agrotica που τέλικά ματαιώθηκαν. 

«Δυστυχώς, η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA ήταν μια παρεμπόδιση μιας γιορτής της πόλης της Θεσσαλονίκης και του αγροτικού κόσμου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Οι ακροδεξιοί, που με συνθήματα εναντίον της Βουλής και του πολιτικού συστήματος, προκάλεσαν τα επεισόδια, θεωρούμε ότι δεν εκφράζουν τον αγροτικό κόσμο. Και βεβαίως δεν πρέπει να αποτρέψουν τον διάλογο που ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες, ώστε να βρεθεί ικανοποιητική λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον πρωτογενή τομέα τα πέντε χρόνια των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών και στα δίκαια αιτήματά τους και τους υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017, που θα δικαιώσει σημαντικά τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Πρέπει όμως η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές , που αμαυρώνουν τον αγώνα των αγροτών και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι υποκίνησαν τα επεισόδια. Πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε τους αγρότες με την προσέλευση τους σε αυτόν να απομονώσουν και να καταδικάσουν τα ακροδεξιά στοιχεία που στη Θεσσαλονίκη αμαύρωσαν τον αγώνα τους. Η τυφλή και αδιέξοδη σύγκρουση είναι πληγή για τη δημοκρατία και για την χώρα μας που αγωνίζεται να βγει από την κρίση και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης».