Σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις του βίου της εισέρχεται τις ημέρες που διανύουμε, η κυβέρνηση και από το «βαθμό» που θα πάρει, θα εξαρτηθούν πολλά για τη συνέχεια...

Η κ. Βελκουλέσκου αναμένεται να έλθει από βδομάδα, έχει φροντίσει όμως ο προϊστάμενός της, κ. Τόμσεν, να δηλητηριάσει εκ των προτέρων την ατμόσφαιρα, με τις γνωστές διαρροές που θέλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αξιώνει «ψαλίδι» 15% στις συντάξεις.  Το γεγονός πάντως ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν υιοθετήσει την προσέγγιση αυτή μέχρι στιγμή, δίνει... κουράγιο στην Αθήνα να πιστεύει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τις διαφορές μεταξύ των δανειστών.

Ωστόσο! Το ότι κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιέζουν αφόρητα την Ελλάδα πάνω στο προσφυγικό και τη Συνθήκη Σένγκεν, προκαλεί άλλον «πονοκέφαλο» και δεν θα ήταν, πράγματι, υπερβολή να πει κανείς ότι το προσφυγικό, και όχι η οικονομία, είναι το πρόβλημα που μπορεί να γίνει το αίτιο για αλυσιδωτές αντιδράσεις, που δύσκολο είναι να τις προβλέψει κανείς τώρα.

Την ίδια στιγμή καλά κρατούν και τα κοινωνικά μέτωπα, έχει όμως ήδη γίνει σαφές από την άλλη, ότι όπου μπορεί η κυβέρνηση θα κάνει λόγο για πολιτική υποκίνηση των πιο ακραίων στοιχείων. Στη λογική αυτή υπακούει και η καταγγελία του Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος με αφορμή τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε την «τυφλή και αδιέξοδη σύγκρουση, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς». Σε πιο απλά λόγια, δυνάμεις της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής...

Σε αυτή τη σύνθετη συγκυρία και ενώ ο επικοινωνιακός «πόλεμος» μεταξύ κυβερνητικού και αντικυβερνητικού «στρατοπέδου»  αναμένεται τώρα να κορυφωθεί, παρά ταύτα το Μέγαρο Μαξίμου δεν κάνει πίσω στο σχέδιό του να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο -γι’ αυτό και η κίνηση για κατάθεση της τροπολογίας που ρυθμίζει το ζήτημα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.